راهاندازی بازار ابزارهای مالی مبتنی بر رمز داراییها و توکن با پشتوانه گواهی سپرده کالایی از برنامههای امسال بورس کالاست.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سید جواد جهرمی در مجمع عمومی سالانه بورس کالای ایران رشد قابل توجه سهم بازار مالی و مشتقه از ارزش کل معاملات بورس کالا را مهمترین دستاورد سال ۱۴۰۳ دانست و گفت: افزایش سهم بازار اوراق بهادار مبتنی بر کالا، نشانه روشنی از قرار گرفتن بورس کالا در مسیر توسعهای پایدار و هدفمند است.
وی ادامه داد: سهم بازار مالی و مشتقه از مجموع معاملات بورس کالا در سال ۱۴۰۳ به ۲۵ درصد رسید، در حالی که این رقم در سال پیش از آن ۹ درصد بود. این رشد چشمگیر نه تنها از هدفگذاریهای ما فراتر رفت بلکه آیندهای متفاوت برای بورس کالا ترسیم میکند؛ آیندهای که در آن ارزش بازار مالی میتواند تا چندبرابر بازار فیزیکی رشد کند.
به گفته مدیرعامل بورس کالا ارزش کل معاملات در سال گذشته به ۲۴۵۰ همت رسید که از این رقم، ۵۶۰ همت به معاملات بازار مالی و مشتقه اختصاص داشته است.
جهرمی همچنین با اشاره به آمادگی کامل زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری این بورس برای توسعه ابزارهای مالی نوین تأکید کرد: اکنون فرصت مناسبی فراهم شده تا از طریق توسعه بازارهای مالی سهم بورس کالا در تأمین مالی تولید، تقویت شفافیت و مشارکت مردم در اقتصاد مولد افزایش یابد.
مدیرعامل بورس کالای ایران در ادامه سخنان خود به تشریح محورهای اصلی برنامههای این بورس در سال ۱۴۰۴ پرداخت و گفت: راهاندازی بازار ابزارهای مالی مبتنی بر رمزداراییها و توکن با پشتوانه گواهی سپرده کالایی و توسعه سامانههای معاملاتی و اتصال به شبکه بانکی به منظور بهرهبرداری از ابزارهایی نظیر برات الکترونیک از برنامههای امسال بورس کالاست.
جهرمی با اشاره به ورود داراییهای پایه جدید به بازار گواهی سپرده و مشتقه تأکید کرد: توسعه بیشتر بازار گواهی سپرده و مشتقه، مسیر راهاندازی صندوقهای کالایی صنعتی و چندکالایی را هموار کرده و ظرفیتهای جدیدی برای سرمایهگذاران ایجاد میکند.
وی از برنامهریزی برای تسویه قراردادهای آتی و اختیار معامله از طریق حسابهای عملیاتی کارگزاران خبر داد و افزود: آغاز معاملات شمشهای گرمی طلا نیز بهزودی کلید میخورد تا بخشی از تقاضای خُرد جامعه را از این بستر پوشش دهیم.
جهرمی از تسهیل روند تسویه معاملات در رینگ صادراتی، راهاندازی معاملات اوراق حق امتیاز و گسترش تأمین مالی از مسیر انتشار اوراق خرید دین کالایی به عنوان سایر اقدامات مهم بورس کالا در سال ۱۴۰۴ یاد کرد.
مدیرعامل بورس کالای ایران خاطرنشان کرد: بورس کالا در سال ۱۴۰۴ بیش از هر زمان دیگر بر توسعه بازار مالی و ابزارهای نوین متمرکز خواهد بود؛ چرا که آینده این بورس از مسیر بازار مالی میگذرد.
دیدگاهتان را بنویسید